J.Receptek : Noritekercs Nyers Hallal, Uborkával, Rizzsel |
Noritekercs Nyers Hallal, Uborkával, Rizzsel
2006.10.22. 20:17
Itt...
Noritekercs nyers hallal, uborkával, rizzsel
Hozzávalók: 40 dkg rizs, 10 dkg pácolt uborka (csemegeuborka) vagy nyers hal, 5 lap nori, 0,5 dl víz, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál frissen készült wasabitorma, 4 tojás
Eloször az ecetes rizst készítjük el (ld. alább). A pácolt uborkát csíkokra vágjuk. A norit pár másodpercig láng fölött mozgatjuk, amíg a színét, illatát meg nem változtatja. A tojásokat felverjük, és két vékony omlettet sütünk belőlük. Kiterítjük a bambuszgyékényt, és ráteszünk egy lap norit, és esetleg a tojáslepényt is. Ecetes vízzel megnedvesített kezünkkel a lap elejére tesszük a rizst. A rizs közepére vékony csíkban wasabitormát kenünk. Vagy a nyers halat, vagy az uborkát rátesszük a tormára. A bambuszgyékény segítségével feltekerjük, és jól összenyomjuk. Levéve a bambuszgyékényt, a tekercseket éles, vizes késsel 2,5 cm vastag darabokra vágjuk. Kaviárral, rákkal díszítjük, szimmetrikusan tálra rendezzük. Külön edényben szójamártást kínálunk, ebbe mártogatva fogyasztjuk.
|