Japán Kultúra
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 

 
Sumo

Sumo (Szumó)

 

A sumot az istenek sportjának is mondják. Bizonyára mindenki tudja, hogy kik is a sumozók. Nagy darab emberek, akik ágyékkötőben versenyeken vesznek részt.

De hogy is van ez pontosan és honnan ered?

Sumo Története:

A sumo először egy 712-ből származó könyvben, a Kojiki-ben (Kodzsikiben) (Régi Dolgok Krónikája) említik meg. A Kojiki leír egy legendát, arról, hogy a japán szigetek birtoklását hogyan döntötte el egy sumo mérkőzés. A könyv szerint 2500 évvel ezelőtt Takemikazucsi és Takeminakata istenek Izumo partjainál a Japán-tenger mellett, a mai Simane-tartományban viaskodtak, míg végül az utóbbi vesztett. Így a szigetek ellenőrzését átengedték a Takemikazucsi által vezetett japán népnek, aki állítólag megalapította a császári családot, amelyből a mai uralkodó vezeti le eredetét.

Mivel nem sok régi írásos emlék maradt fenn a VIII. századig, a legendákon kívül csak ősi falfestmények jelzik, hogy eredete valóban régi. A történelem előtti időkben a sumo főleg mezőgazdasági rítus volt, imádság a jó termésért.

Az is kérdés, hogy a sumo önálló sportág-e vagy más hasonló ázsiai vagy eurázsiai sportágak befolyásolták.

A sumozóknak nincs súlykorlátozása (akár 160 kg. is lehet), ugyanakkor körülbelül 48 fogást tanulnak/használnak a küzdőfél kiterítéséhez.

 
Ringről:

A ring terepe döngölt agyag, amin belül van egy belső ring, melyet rizsszalma vesz körül. A bíró a torna/verseny előtt egy szertartást tart, amikor is szakét önt a ringre. Ezután következhet a verseny kezdete. A sumozók (Rikisi) erőteljesen mozognak a küzdelem során, az a vesztes, akinek a talpán kívül más testrésze hamarabb ér földet vagy kilép a belső ringből.

További információk:

 
 

 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Készítette: Arisa24
Létrejött: 2006. 01. 17.
Regisztrált Felhasználók: 142
Eddigi Látogatók Száma: 18 475

 

 

 

Az én nevem japánul Arisa Akera.
És a tiéd?

 

Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu    *****    STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG