Japán Kultúra
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 

 
Sumo

Sumo (Szumó)

 

A sumot az istenek sportjának is mondják. Bizonyára mindenki tudja, hogy kik is a sumozók. Nagy darab emberek, akik ágyékkötőben versenyeken vesznek részt.

De hogy is van ez pontosan és honnan ered?

Sumo Története:

A sumo először egy 712-ből származó könyvben, a Kojiki-ben (Kodzsikiben) (Régi Dolgok Krónikája) említik meg. A Kojiki leír egy legendát, arról, hogy a japán szigetek birtoklását hogyan döntötte el egy sumo mérkőzés. A könyv szerint 2500 évvel ezelőtt Takemikazucsi és Takeminakata istenek Izumo partjainál a Japán-tenger mellett, a mai Simane-tartományban viaskodtak, míg végül az utóbbi vesztett. Így a szigetek ellenőrzését átengedték a Takemikazucsi által vezetett japán népnek, aki állítólag megalapította a császári családot, amelyből a mai uralkodó vezeti le eredetét.

Mivel nem sok régi írásos emlék maradt fenn a VIII. századig, a legendákon kívül csak ősi falfestmények jelzik, hogy eredete valóban régi. A történelem előtti időkben a sumo főleg mezőgazdasági rítus volt, imádság a jó termésért.

Az is kérdés, hogy a sumo önálló sportág-e vagy más hasonló ázsiai vagy eurázsiai sportágak befolyásolták.

A sumozóknak nincs súlykorlátozása (akár 160 kg. is lehet), ugyanakkor körülbelül 48 fogást tanulnak/használnak a küzdőfél kiterítéséhez.

 
Ringről:

A ring terepe döngölt agyag, amin belül van egy belső ring, melyet rizsszalma vesz körül. A bíró a torna/verseny előtt egy szertartást tart, amikor is szakét önt a ringre. Ezután következhet a verseny kezdete. A sumozók (Rikisi) erőteljesen mozognak a küzdelem során, az a vesztes, akinek a talpán kívül más testrésze hamarabb ér földet vagy kilép a belső ringből.

További információk:

 
 

 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Készítette: Arisa24
Létrejött: 2006. 01. 17.
Regisztrált Felhasználók: 142
Eddigi Látogatók Száma: 18 475

 

 

 

Az én nevem japánul Arisa Akera.
És a tiéd?

 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!