Japán Kultúra
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 

 
Kettősvallás

Kettősvallás


 

Buddhizmus – Sintoizmus


 

Hajime Hirooka Kiotó egyik leghíresebb idegenvezető beszédéből egy kis részlet:

 

-          Ha megkérdezel egy japán embert arról, hogy ő buddhista-e, azt tapasztalod, hogy a válaszadó nem lesz biztos a dolgában. Az életben sintóisták vagyunk, és csak halálunkkal válunk buddhistákká. Esküvői szertartásunk sintó szerzetes előtt zajlik. Az újszülötteket sintó szerzeteshez visszük, újévkor sintó szentélyt látogatunk meg. Minden sintó szentély más és más feladatot lát el: van, amelyik jó üzletmenetet biztosít, van, amelyik segít új társat találnunk, van, amelyik a bőséges gyermekáldásról gondoskodik; van, amelyik betegségtől véd - egyszóval rengeteg féle sintó szentély létezik, mind más "feladattal". Halálunk után azonban a szertartást már buddhista szerzetes végzi. A buddhista papok fő feladata a halottakkal való törődés.

 

Igazából, az emberek buddhisták vagy sintóisták japánban, de vannak akik kettősvallásúak, mert nem biztosak a dolgukban. Így a beszédből a részlet nem minden japán emberre vonatkozik.

 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Készítette: Arisa24
Létrejött: 2006. 01. 17.
Regisztrált Felhasználók: 142
Eddigi Látogatók Száma: 18 475

 

 

 

Az én nevem japánul Arisa Akera.
És a tiéd?

 

Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu    *****    STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG