Japán Kultúra
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 

 
Ajánlott Könyvek

Könyvajánló

 

Harry Tomlinson – Bonsai

Rövid tartalom:

A könyv teljes körű gyakorlati útmutató a bonsai művészetéhez, egyetlen fa magról nevelésétől a festői tájkép alkotásáig.
A minden részletre kiterjedő útmutató több mint 75 bonsai fa és -cserje fényképével segít az azonosításban, a nevelésben és a mindennapi gondozásban.
Gyakorlati tanácsokkal lépésről lépésre mutatja be, hogyan alakítsuk, formáljuk a bonsai -okat, és hogyan neveljünk egészséges és szemet gyönyörködtető növényt.
Megmagyarázza a bonsai - stílusokat, a forma, a méret, a kompozíció és a színek kapcsolatát. Ihletet adó válogatás mutatja be a klasszikus stílusokat.

 

Megrendelhető: http://www.libri.hu/hu/book/kert_es_haz_hobbi/novenyek_es_kertek/bonsai/bonsai

 

Wolfgang Kawollek – Bonsai

Rövid tartalom:

Annak ellenére, hogy ma már számos könyv szót ejt a bonsai -okról, úgy éreztem, elérkezett az ideje egy olyan mű megírásának, mely kizárólag a bonsai gondozásával foglalkozik. Ez a kötet tízévnyi intenzív bonsai nevelés tapasztalatait foglalja össze, és felsorolja azokat a növényfajokat, melyekből szoba - bonsai készíthető. Tíz esztendő az ember életében sok, a bonsai -éban azonban alig számottevő idő. A kötetben bemutatott bonsai -ok nagy része tíz évnél fiatalabb, sőt némelyikük még csak az alakítás első fázisain jutott túl. Ennek ellenére fontosnak és helyesnek tartom, hogy e fiatal növényeket is bemutassam, mégpedig azért, hogy a kezdő bonsai kedvelő is lássa: a bonsai kialakítása nem ördöngösség. És ehhez persze az is hozzátartozik, hogy némely növényfajból magam készítettem első ízben bonsai -t, így ezekről egyéb képanyag nem áll rendelkezésre. Egy szó mint száz: azért írtam e könyvet, hogy a bonsai kedvelőket még közelebb hozzam a szoba – bonsai -ok csodálatos világához. Remélem, hogy ezzel egy kicsit magam is hozzá tudok adni a szoba - bonsai kultúra fejlődéséhez. Ezúton szeretném kifejezni a köszönetemet a könyvkiadó munkatársainak a zökkenőmentes együttműködésért.

 
 

Titokzatos Bonsai

Rövid tartalom:

A bonsai vagy "edényben nevelt fa" egy ősrégi eredetű, ma is élő művészet, amit bárki gyakorolhat. Elolvasva a szobai és kerti növényekre vonatkozó tanácsokat, mi is megpróbálhatjuk kialakítani a számunkra legtetszetősebb stílust. A bonsai neveléséhez kertre sincsen szükség, hiszen maga a növény hozza el nekünk a természet szépségét. A 128 oldalas könyvből megismerve az évszakok szerinti teendőket, a kicsipkedést, metszést, drótozást, ritkítást és számtalan praktikát, valamint a bonsai -hoz kapcsolódó legendát - A titokzatos bonsai otthonunkba hozza a Kelet varázsát.

 
 
Helmut Rüger, Stahl Horst – Bonsai
 
Rövid tartalom:

A bonsai nemcsak egy növény kialakítását, hanem annak hosszú évtizedeken áttartó helyes gondozását is jelenti. Ehhez nyújt segítséget ez a könyv a könnyen érthető, minden feladatot lépésről lépésre bemutató képsorozataival. A tartalomból: hagyományos alaptípusok; mindennapi ápolás, szerszámok és segédeszközök; saját bonsai kialakítása.

 
 

 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Készítette: Arisa24
Létrejött: 2006. 01. 17.
Regisztrált Felhasználók: 142
Eddigi Látogatók Száma: 18 475

 

 

 

Az én nevem japánul Arisa Akera.
És a tiéd?

 

Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu    *****    STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG