Japán Kultúra
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 

 
Ajánlott Könyvek

Könyvajánló

 

Harry Tomlinson – Bonsai

Rövid tartalom:

A könyv teljes körű gyakorlati útmutató a bonsai művészetéhez, egyetlen fa magról nevelésétől a festői tájkép alkotásáig.
A minden részletre kiterjedő útmutató több mint 75 bonsai fa és -cserje fényképével segít az azonosításban, a nevelésben és a mindennapi gondozásban.
Gyakorlati tanácsokkal lépésről lépésre mutatja be, hogyan alakítsuk, formáljuk a bonsai -okat, és hogyan neveljünk egészséges és szemet gyönyörködtető növényt.
Megmagyarázza a bonsai - stílusokat, a forma, a méret, a kompozíció és a színek kapcsolatát. Ihletet adó válogatás mutatja be a klasszikus stílusokat.

 

Megrendelhető: http://www.libri.hu/hu/book/kert_es_haz_hobbi/novenyek_es_kertek/bonsai/bonsai

 

Wolfgang Kawollek – Bonsai

Rövid tartalom:

Annak ellenére, hogy ma már számos könyv szót ejt a bonsai -okról, úgy éreztem, elérkezett az ideje egy olyan mű megírásának, mely kizárólag a bonsai gondozásával foglalkozik. Ez a kötet tízévnyi intenzív bonsai nevelés tapasztalatait foglalja össze, és felsorolja azokat a növényfajokat, melyekből szoba - bonsai készíthető. Tíz esztendő az ember életében sok, a bonsai -éban azonban alig számottevő idő. A kötetben bemutatott bonsai -ok nagy része tíz évnél fiatalabb, sőt némelyikük még csak az alakítás első fázisain jutott túl. Ennek ellenére fontosnak és helyesnek tartom, hogy e fiatal növényeket is bemutassam, mégpedig azért, hogy a kezdő bonsai kedvelő is lássa: a bonsai kialakítása nem ördöngösség. És ehhez persze az is hozzátartozik, hogy némely növényfajból magam készítettem első ízben bonsai -t, így ezekről egyéb képanyag nem áll rendelkezésre. Egy szó mint száz: azért írtam e könyvet, hogy a bonsai kedvelőket még közelebb hozzam a szoba – bonsai -ok csodálatos világához. Remélem, hogy ezzel egy kicsit magam is hozzá tudok adni a szoba - bonsai kultúra fejlődéséhez. Ezúton szeretném kifejezni a köszönetemet a könyvkiadó munkatársainak a zökkenőmentes együttműködésért.

 
 

Titokzatos Bonsai

Rövid tartalom:

A bonsai vagy "edényben nevelt fa" egy ősrégi eredetű, ma is élő művészet, amit bárki gyakorolhat. Elolvasva a szobai és kerti növényekre vonatkozó tanácsokat, mi is megpróbálhatjuk kialakítani a számunkra legtetszetősebb stílust. A bonsai neveléséhez kertre sincsen szükség, hiszen maga a növény hozza el nekünk a természet szépségét. A 128 oldalas könyvből megismerve az évszakok szerinti teendőket, a kicsipkedést, metszést, drótozást, ritkítást és számtalan praktikát, valamint a bonsai -hoz kapcsolódó legendát - A titokzatos bonsai otthonunkba hozza a Kelet varázsát.

 
 
Helmut Rüger, Stahl Horst – Bonsai
 
Rövid tartalom:

A bonsai nemcsak egy növény kialakítását, hanem annak hosszú évtizedeken áttartó helyes gondozását is jelenti. Ehhez nyújt segítséget ez a könyv a könnyen érthető, minden feladatot lépésről lépésre bemutató képsorozataival. A tartalomból: hagyományos alaptípusok; mindennapi ápolás, szerszámok és segédeszközök; saját bonsai kialakítása.

 
 

 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Készítette: Arisa24
Létrejött: 2006. 01. 17.
Regisztrált Felhasználók: 142
Eddigi Látogatók Száma: 18 475

 

 

 

Az én nevem japánul Arisa Akera.
És a tiéd?

 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!