Japán Kultúra
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 

 
B. Vásárlásához Tudnivalók

Bonsai (Bonszáj) Vásárlásához Tudnivalók

 

 

Előre határozzuk el milyen fajú bonsai -t akarunk vásárolni. Az eladók (tisztelet a kivételnek) nem ismerik a bonsai -okat. Az üzletben az a cél, hogy eladják a fát. Gyakran nincs ráírva a növény neve, a kezeléséről szintén nincs semmi, de ha van, ez többnyire nem felel meg a magyar viszonyoknak. Az öntözésre heti egy-két alkalmat mondanak, vagy azt tanácsolják, hogy merítsük be a fát vízbe. Nagyon kevés a télen is szobában tartható bonsai, mivel mihamarabb el akarják adni a fát, azt mondják, hogy télen is szobában tartható csak hűvösebb helyen. Ne higgyük el mindezeket, hanem olvassuk el A Bonsai Gondozása című rovatot.

 

Gondosan nézd meg a növényt mielőtt megveszed. Jó állapotban legyen, ne legyenek száraz ágai. Legyen szép törzse. Már mielőtt megveszed, gondold át milyen stílusúra akarod nevelni. Ha teheted óvatosan próbáld ki hajlékonyak-e az ágak, esetleg a törzs. Alul legyenek ágak, ezek nehezen vastagszanak. Ne legyenek az ágak felkopaszodva, ez különösen vonatkozik a tű és pikkelyes levelűekre. Ha egy kezdő meg akar venni egy sok ezer forintos fát, inkább először vegyen egy kicsit és ha egy évig meg tudta tartani akkor vásárolja meg ugyanazt a fajt nagy méretben. Mivel a lakások klíma viszonyai különbözőek még az ajánlott fajok sem biztos, hogy 100 %-ban mindenütt tarthatók. 

A legtöbb fa a méretéhez képest kicsi tálban van, a termesztők ezzel is takarékoskodnak, mivel a cserepek ára jelentős. Nézzük meg a földet, akkor ha kemény agyagos, vagy láthatóan nem is föld hanem "termesztő közeg" (tőzeg, moha, fakéreg, perlit, stb) amint lehet ültessük át.

 

A megvásárolt fát eleinte, amíg az új helyét megszokja  különösen óvjuk. Igen rendszeresen öntözzük és párásítsuk, védjük az erős napsütéstől, huzattól. Ha szép új hajtásokat hozott akkor tehetjük a rendes helyére.

 

1.Szobanövények: Ezek télen-nyáron fűtött szobában tarthatók, jót tesz nekik ha nyáron szabadba félárnyékba kirakjuk, és télen ha módunkban van fűtőtesttől távol, hűvösebb helyen legyen.

2.Szabadfödi növények: Nem tarthatók szobában!
Faiskolai lerakatokban válogass! Minden darabot nézz meg, hogy a legszebbet vehesd meg. Semmi esetre se vegyél alul felkopaszodott fát, ha túl magas nézd meg, levágva hogyan fog kinézni. (takard le kezeddel a levágandó részt). Eleve kis növésű és apró levelű növényekkel kevesebb gondod lesz.

 

 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Készítette: Arisa24
Létrejött: 2006. 01. 17.
Regisztrált Felhasználók: 142
Eddigi Látogatók Száma: 18 475

 

 

 

Az én nevem japánul Arisa Akera.
És a tiéd?

 

Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu    *****    STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG