Japán Kultúra
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 

 
Japán

Japán

 

Terület: 372313 km2

Lakosság: 125761000

Főváros: Tokió

Államforma: Alkotmányos Monarchia

Pénznem: Jen

Nyelv: Japán (Még szép^^)

Vallás:

-         Sintoista 40%

-         Buddhista 38%

-         Keresztény: 1,4%

Éghajlat: Mérsékelt övi Északon, télen Északnyugati szelek, Délen szubtrópusi

Földhasznosítás:

-         Erdő 66%

-         Művelt terület 12%

-         Rét és legelő 11%

-         Egyéb 11%

Japán a Felkelő Nap Országa a múlt század közepéig a külvilágtól elzárkózott országnak tekinthettük.Manapság viszont az egyik legfejlettebb ország nem csak iparában.Japán négy nagyobb és kb. 4000 kisebb szigetből áll."szigetország"Sok a földrengés és a tűzhányókitörés,amihez már lassacskán hozzá szoktak.Az ország legmagasabb pontja a Fuji,ami számukra szent hegy..Japán éghajlatát főként a monszun szabályozza.Természetes növénytakarójuk főként északra tűlevelűek,délebre a vegyes és a lombos erdő.Folyói rövidek és bővizűek.

Mivel igen kevés a megművelhető földterület,magas termékátlagokra törekszenek.Ennek érdekében kisgépeket,műtrágyákat,vegyszereket alkalmaznak.Gondosan megművelnek minden talpalatnyi földet.A hegyoldalakon teraszokat alakítanak ki.Az ország ennek ellenére élelmiszerből behozatalra szorul a nagy lélekszáma miatt.

Legfontosabb terményei:rizs,gabona,zöldségfélék,teák,valamint különféle gyümölcsök.

Az állattenyésztés nem jelentős Japánban.A tengeri halászatnak viszont nagy szerepe van a lakosság élelmezésében.Sajátos ágazata:a gyöngykagyló - és az osztrigatenyésztés.

Japán ásványkincsben szegény ország.Ezért a föld legnagyobb nyersanyag és energiahordozó importőre.Nyersvas,acél,alumínium feldolgozásával a világ élvonalában áll.

 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Készítette: Arisa24
Létrejött: 2006. 01. 17.
Regisztrált Felhasználók: 142
Eddigi Látogatók Száma: 18 475

 

 

 

Az én nevem japánul Arisa Akera.
És a tiéd?

 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!