Japán Kultúra
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 

 

 

 
B. Stílusok

Bonsai (Bonszáj) Stílusok

 

A Chokkan bonsai stílus:
 

Ez a fajta bonsai a leggyakrabban használt japán kert díszítő. A fokozatosan vékonyodó törzs egyenesen felfelé nő, az ágak körben szabályosan helyezkednek el, a törzs alsó 1/3-án általában már nincsenek ágak.  Rendszerint metszéssel lehet kialakítani.

 
A Moyogi bonsai stílus:
 

Kissé hajlott, kanyargó törzsű fa, lentről felfelé fokozatosan vékonyabbak és rövidebbek lesznek. Az ágak végei felé enyhe ívben lehajlanak. Az ágak és a törzs esetleg kissé csavarodhatnak.

 
Hokidachi bonsai stílus:


Egyenesen felfelé növő törzs, az ágak seprűhöz hasonlóan körben, sokfelé ágaznak el, fokozatosan egyre vékonyabb ágakra bomlanak.

 
Kengai (vízesés) bonsai stílus:
 
A kezdetben felfelé növő törzs ívesen visszahajlik a tál szintje alá.
 
Shokan vagy Kabudachi bonsai stílus:
 

A több törzsből álló bonsai, amint az a neve is mutatja, egy gyökérből több különböző erősségű, vastagságú törzs ered. Mindig páratlan számú törzset neveljünk. Így a törzsek elrendezése, száma erdőképre emlékeztet.

 
Yose-ue: bonsai-erdőcske:
 

Ekkor egy kisebbfajta erdőt ültetünk cserépbe. Néhány fajta növény nem igényel alapos átalakítást, mert már maga az ügyes elrendezésben beültetett fácskák is kellemes látványt nyújthatnak.

 
Fukinagashi bonsai stílus:
 

Ez a "vízszintes törzsű fa stílus". Mintha az állandóan egy irányból fújó szél döntené meg a fát, az ágak is e szerint egy irányba rendezettek ,majdnem vízszintesre hajlott a növény törzse. A gyökérzet a dőlést egyensúlyozandó, ellentétes oldalon fejlettebb.

 
Neagari bonsai stílus:
 

Ezeknek a fáknak a gyökérnyaka és a gyökereik egy része kiemelkedik a földből, mert a természetben vízmosások partján élnek, és alkalmazkodniuk kellett a környezetükhöz.

 
Ishitsuki és Sekijoju bonsai stílus:

Csak ezt a két stílust ültetik sziklára. Az előbbi stílusnál a gyökerek nem érintkeznek a földdel, a sziklaüregbe futnak, az utóbbinál a fácska rá van ültetve egy sziklára és onnan fut be a gyökere a földbe.

Shakan bonsai stílus:


Az egyik irányba határozottan megdőlt fácska, az ágak mindkét oldalon (elcsúsztatva) megtalálhatók. A gyökérzet a dőlést egyensúlyozandó, az ellentétes oldalon fejlettebb.

 
Sashieda bonsai stílus:


A törzs itt is felfelé nő, de egy főág különválik, és oldalra elnyúlik valamelyik irányba. A gyökérzet többnyire szimmetrikus.


Bunjingi bonsai stílus:


A törzs lehet enyhén csavarodott, alul kevesebb ággal. Finom, elegáns kinézetét a megfelelő ágkialakítás és a viszonylag kis edény is kifejezi. A gyökérzet lehet aszimmetrikus.

Bankan bonsai stílus:


Nagyon görbe, feltekeredett törzsű fácska. A gyökérzet lehet szimmetrikus, vagy aszimmetrikus egyaránt.

 

 

 
Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Készítette: Arisa24
Létrejött: 2006. 01. 17.
Regisztrált Felhasználók: 142
Eddigi Látogatók Száma: 18 475

 

 

 

Az én nevem japánul Arisa Akera.
És a tiéd?

 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!